Stek Hillegom geeft 55-plussers voorrang bij appartementen

Sjaak Smakman
Hillegom

Corporatie Stek gaat oudere huurders die in Hillegom een eengezinswoning achterlaten voorrang geven bij vrij komende appartementen. Stek hoopt zo woningen vrij te krijgen voor (jonge) gezinnen.

De voorrangsregel geldt voor nieuwe en bestaande appartementen die Stek heeft aangewezen als ‘seniorenappartement’.

Dit zijn gelijkvloerse woningen in Hillegom, Lisse, Voorhout en Warmond die geschikt zijn om tot op hoge leeftijd te kunnen blijven wonen. De hoogte van de huurprijs van het appartement wordt aangepast aan het inkomen van de huurder.

Het aanbod is exclusief voor 55-plussers met een inkomen van maximaal 36.165 euro. Bij meerdere kandidaten krijgt de senior met de langste inschrijfduur voorrang. De nieuwe huurprijs is afhankelijk van de woning en het inkomen.

Stek wijst passend toe. Dat is een overheidsmaatregel die ervoor zorgt dat mensen met een laag inkomen niet teveel aan huur betalen, terwijl mensen met een hoog inkomen niet een goedkope woning krijgen. De maximale huurprijs is 710 euro.

Stek heeft een seniorenmakelaar aangesteld die bewoners voorlicht, adviseert en begeleidt. Als de huurder besluit te verhuizen stelt Stek een halve dag een klusjesman ter beschikking om bijvoorbeeld een schilderijtje op te hangen in de nieuwe woning.

Huurders die in aanmerking komen voor deze nieuwe voorrangsregel hebben van Stek een brief met informatie ontvangen. Zij zijn persoonlijk uitgenodigd om binnenkort vrijblijvend een voorlichtingsavond bij te wonen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.