Autoshows proberen het weer

Toyota FT-1. Foto EPA

Toyota onthult op de Autoshow in Detroit de uitdagende FT-1. Vooral een designstudie, mogelijk voor een nieuwe Supra of 2000GT? Foto EPA

Toyota FT-1. Foto EPA

Toyota onthult op de Autoshow in Detroit de uitdagende FT-1. Vooral een designstudie, mogelijk voor een nieuwe Supra of 2000GT? Foto EPA

Ford introduceert een nieuwe versie van de zeer succesvolle pick-up F-150. Foto EPA

1 / 5
Peter Lodewijks

Een nieuw jaar begint traditioneel met enkele autobeurzen.

Nissan grijpt de Auto Moto Salon in Brussel aan om de nieuwe Qashqai voor te stellen. Maar ook Opel met de vernieuwde Meriva en Renault met de Mégane Coupé-Cabriolet etaleren er wereldnieuws. Europese primeurs zijn er onder meer van BMW (2 Coupé, 4 Cabriolet, M4 Coupé), Jaguar (F-Type Coupé), Nissan GT-R (vernieuwd), Mini (nieuw) en Porsche (Macan). Mitsubishi wendt ’het salon’ aan om de Concept AR te tonen.

Volop nieuws op een evenement dat bekend staat als ’verkoopsalon’. Maar liefst 63 procent van de Belgen die vorig jaar het evenement bezochten (385.000) hadden een aankoopintentie. Drive your dream is opnieuw het thema van het salon. Het volledige paleis 12 is gewijd aan droomwagens zoals McLaren, Ferrari, Porsche, Lotus en Tesla. Een ander onderdeel van de expositie is Dream Cars for Wishes. Liefhebbers van cross- en race-activiteiten vinden op de beursvloer gegroepeerd 20 bolides en 15 motorfietsen. De drukte van de tentoonstelling ontvluchten en 45 minuten autocommercials kijken is eveneens een onderdeel. Behalve auto’s omvat de Brusselse tentoonstelling ook enkele ’paleizen’ met motorfietsen. De Auto Moto Salon Brussel opent morgen zijn deuren, die open blijven tot en met 26 januari. Niet de hele tijd natuurlijk, want de show is dagelijks toegankelijk tussen 10 en 19 uur. Vrijdag 17, maandag 20 en vrijdag 24 januari is er avondopenstelling tot 22 uur. Een kaartje kost 13 euro, kinderen 7 euro.

Amerika

De eerste autoshow van Amerika is traditioneel die in Detroit, de thuishaven van De Grote Drie: Chrysler, GM en Ford. Uiteraard presenteren deze merken veel nieuws op de North American International Auto Show, die maandag begon.

De Detroit-show begint echter veel concurrentie te voelen van de CES in Las Vegas, de elektronicabeurs waar steeds meer automerken (ook uit Europa en Japan) laten zien wat ze in huis hebben. Omdat auto’s tegenwoordig bijna rijdende computers zijn, is dat platform begin januari steeds interessanter voor de vele autofabrikanten.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.