Mooi drama over ouderdom

Hanneke van den Berg

Als je de liefde van je leven verliest lijkt de wereld te stoppen.

Na het overlijden van zijn vrouw komt Matthew (Michael Caine) erachter dat alles gewoon doorgaat. Voor hem is de glans eraf. De overige mensen, inclusief zijn kinderen, zijn slechts figuranten. Als Amerikaan die geen Frans spreekt, slentert hij doelloos over de straten van Parijs. Een eenzame oude man in de stad van de liefde.

Op een dag ontmoet hij in de bus de jonge danslerares Pauline (Clémence Poésy). Dat is het begin van een bijzondere vriendschap waar beiden veel van leren. De Duitse regisseuse Sandra Nettelbeck verfilmde de Franse roman ‘La douceur assassine’. De monsieur uit het boek werd een Amerikaan om hem in Parijs nog meer te isoleren.Sir Michael doet een waardige poging zijn beroemde Britse accent te verbergen en presenteert een vermakelijk tenenkrommend ‘merci’. Ook op zijn 80e blijft hij een charmante verschijning. Samen met verliefdmakende Poésy (misschien kent u haar als Fleur Delacour uit ’Harry Potter’) vormt hij een heerlijk duo om naar te kijken. De scène waar ze hem leert dansen tovert een glimlach op ieders gezicht.

Nettelbeck stipt een groot drama aan van vereenzamende ouderen maar kiest er, ondanks zelfmoordpogingen van haar hoofdpersoon, vervolgens voor dit onderwerp niet uit te diepen. Het geeft ‘Mr. Morgan’s last love’ een ietwat gratuit gevoel. Verdriet dat tastbaar is in de schitterend gekozen blauw- en grijstinten raakt in de tweede filmhelft ondergesneeuwd door een oppervlakkiger verhaallijn. Desalniettemin is ‘Mr. Morgan’s last love’ een innemend drama. Perfect om met uw kinderen of met uw ouders te zien.

’Mr. Morgan’s last love’

Regie: Sandra Nettelbeck

Met: Michael Caine, Clémence Poésy, Justin Kirk

Drie sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.