Acties in Haarlem tijdens duistere nacht

Leontien van Engelen
haarlem

Tijdens de Nacht van Nacht dooft de gemeente zaterdagavond de verlichting op de Grote of Sint Bavo-kerk, de Waag, de Bakenesserkerk, molen de Adriaan, de Amsterdamse Poort en het stadhuis. Met de actie, waar honderden gemeenten aan meedoen, wordt aandacht gevraagd voor overdadig kunstlichtgebruik in de nacht.

Te veel kunstlicht in de nacht is schadelijk, omdat het dag- en nachtritme erdoor wordt verstoord. Ook nachtdieren hebben daar last van.

Op verschillende plekken worden activiteiten georganiseerd. In Nationaal Park Zuid-Kennemerland wordt vanaf 18.00 uur gewandeld in het park, dat normaalgesproken na zonsondergang sluit. Meer informatie en reserveren via 023-5411123. In Zandvoort maken zeven restaurants vanavond alleen gebruik van kaarslicht. Dit zijn Fong Lie, Restaurant Berkhout, Bliss, Grand Café XL, Café Koper, Restaurant De Vier Geboden en Grand Café Sjans. Natuur- en milieueducatiecentrum Ter Kleef geeft om 19.30 uur in de Haarlemse Stadskweektuin (Kleverlaan 9) een gratis lezing over de gevolgen van overmatig lichtgebruik voor mens en dier. Aanmelden via 023-5114702.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.