Een ontmoetingsplek voor jong en oud

Marjolein Vosregioredactie@haarlemsdagblad.nl
Nieuw-Vennep

Een nieuw naambord prijkt op de gevel van het buurthuis in Getsewoud.

De buurt wordt letterlijk en figuurlijk opgetrommeld door een band. Zaterdag werd het activiteitencentrum Zomerpark heropend met een nieuwe naam. Vanaf nu gaat het buurtcentrum Het Contact heten, wat niet te missen is als je voor het gebouw staat.

Onder de ballonnenboog hangt een lint, dat na een speech van wethouder Tom Horn wordt doorgeknipt. ,,Het wijkhuis staat er al lang, maar werd niet optimaal gebruikt. De vraag is dan wie er wat aan gaat doen. Een buurthuis is heel belangrijk om contact te leggen met en voor elkaar. Dit buurthuis is klaar om voor nieuwe contacten te zorgen”, aldus de wethouder tijdens zijn speech.

Na de opening stromen de bezoekers naar binnen om het vernieuwde onderkomen te bekijken. Een jaar geleden kwam Petra Zwetsloot als locatiemanager werken in het buurthuis. ,,Vorig jaar zomer is de boel verbouwd, maar toen bleek dat de akoestiek niet goed genoeg was. Rondom Pasen dit jaar is er vervolgens hard gewerkt om dat op te lossen en nu is er ook geen geluidsoverlast voor de senioren die boven het buurthuis wonen”, aldus Petra.

Ideeën

De locatiemanager is niet van plan om allerlei plannen voor het buurthuis te bedenken. ,,Het is juist de bedoeling dat de buurt met ideeën komt. Ik heb een prijsvraag uitgeschreven, zodat mensen konden laten weten wat ze wilden met dit pand en wat ze ervan verwachten. We hebben nu heel veel activiteiten voor jong en oud. Ons doel met dit buurthuis is om nog meer mensen te trekken en we merken nu al dat dit gebeurt door een groter aanbod.”

Jong en oud komen tijdens de open dag kijken. Koffie, frisdrank en taart staan klaar en er worden spelletjes gedaan. Voor de kleintjes is er een springkussen. ,,We vinden het heel belangrijk dat het buurthuis voor jong en oud is. We hebben inloopavonden voor de jeugd en verschillende cursussen, zoals een naaicafé. Daarnaast komt er een dinercafé, waar onder ouderen veel vraag naar was.’’

In Getsewoud wonen volgens Petra veel eenzame ouderen die, omdat ze alleen zijn, dus ook alleen eten. ,,In het buurthuis hebben we nu een keuken waar ouderen samen kunnen eten.’’

Volgens Petra kan Het Contact een publiekstrekker worden. ,,De cursussen die we aanbieden zijn niet duur en zijn voor iedereen toegankelijk. Dat zorgt ervoor dat er meer gasten zullen komen.”

Buiten speelt de band opnieuw een riedeltje en de voetjes gaan van de vloer, terwijl de kinderen spelen op het springkussen. Een mooie toekomst lonkt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.