Haarlemse automobiliste zoekt getuigen ijsklompincident

De schade aan de auto is aanzienlijk© Foto Facebook

Jacco van Oostveen
Haarlem

Een oproep naar getuigen van een bizar verkeersincident op de A7 tussen Wijdewormer en Purmerend-Zuid is op Facebook al meer dan achthonderd keer gedeeld.

Een automobiliste uit Haarlem zoekt getuigen die gezien hebben hoe een groot brok ijs van het dak van een vrachtwagen schoof en op het dak van haar BMW 218i viel. Het incident had plaats op de winterse dinsdag 9 januari om 8.24 uur.

De vrouw bleef wonderwel zo goed als ongedeerd, maar de schade aan haar wagen is aanzienlijk. Het panoramadak van haar BMW is in duizenden stukken gebroken en de voorruit is zwaar beschadigd.

De vrouw, die niet met haar naam in de krant wil, vermoedt dat de schade duizenden euro’s bedraagt.

,,Zowel aan de binnen- als de buitenkant heb ik schade. Ik ben wel verzekerd, maar de kans bestaat dat mijn no claim eraan gaat. Daarom wil ik graag in contact komen met de chauffeur van de vrachtwagen, om de schade te kunnen claimen. De chauffeur is nalatig geweest door met ijs op het dak de weg op te gaan.’’

Toeterend

Het incident gebeurde toen de vrouw de vrachtwagen probeerde in te halen. Nadat het grote brok ijs op haar dak was gevallen, probeerde ze de chauffeur toeterend en zwaaiend te waarschuwen.

De kleine vrachtwagen, met achterop een meeneemheftruck, reed echter door in de richting van Hoorn. Door de schrik kon de vrouw niet het kenteken of bedrijfsnaam onthouden. Ze vermoedt dat de wagen donkerrood en/of donkergroen is.

Na de oproep op Facebook heeft één getuige contact met de Haarlemse opgenomen. Maar de vrachtwagenchauffeur heeft zich nog niet gemeld.

De vrouw had haar hoop gevestigd op de camera’s langs de weg, maar die registreren langs dit deel van de A7 alleen kentekens. Rijkswaterstaat gaf aan geen informatie aan particulieren te verstrekken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.