HUB Uitgevers mikt op doorstart

HUB Uitgevers mikt op doorstart

Leontien van Engelen
haarlem

HUB Uitgevers, dat eerder deze week failliet is verklaard, hoopt een doorstart te kunnen maken. Dit zei curator Christian Hartsuiker woensdag.

Het Haarlemse bedrijf achter computerbladen als Computer Idee, Hardware.info Magazine, PCM en PC-Active, verkeerde al langer in zwaar weer. Volgens directeur Raimon Gort had de uitgever te lijden onder een „weerbarstige markt” en „liquiditeitsproblemen”. Het personeel werd maandag ingelicht over een faillissementsaanvraag. De rechtbank in Haarlem sprak het faillissement een dag later uit.

„In dit stadium is het nog heel prematuur om over een doorstart te spreken, maar het is wel de insteek”, aldus curator Hartsuiker. Hij zegt inmiddels in gesprek te zijn met een aantal mogelijke gegadigden. Welke titels wellicht verder kunnen, is nog volstrekt onduidelijk.

Ook het lot van het personeel is onzeker. Een jaar geleden werden bij een reorganisatie al 35 van de 161 werknemers ontslagen. De curator schat dat er nu nog ongeveer 80 werknemers zijn.

HUB Uitgevers is marktleider op het gebied van pc- en ICT-tijdschriften. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en zou dit jaar zijn 20-jarig bestaan vieren. Uitgevers van computertijdschriften hebben het al langere tijd zwaar, omdat veel mensen hun informatie van allerlei technologiesites halen.

HUB heeft ruim 20 titels in bezit, waaronder verder ook Power Unlimited en Focus Media.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.