Origamist vouwt levensgrote Nissan Juke

1 / 5
Peter Lodewijks

Het was misschien een leuk idee geweest voor een Sinterklaas-surprise! Maar daar moet je wel op tijd aan beginnen want zo’n papieren Nissan Juke maak je niet zomaar even...

De Juke bestaat alweer vijf jaar en is met 700.000 verkochte exemplaren een van de succesnummers van deze fabrikant. Om dit tussendoor te vieren vroeg Nissan de Britse kunstenaar Owen Gildersleeve een levensgrote origami-replica te maken van de auto.

Met een knipoog natuurlijk naar Nissans Japanse herkomst en als verwijzing naar de eerste schetsen van de auto die ooit op papier werden gemaakt.

Gildersleeve maakte de ingewikkelde replica helemaal met de hand en gaf zijn creatie exact dezelfde afmetingen als de echte Juke, zoals die dagelijks in de fabriek te Sunderland van de band loopt.

In totaal had hij meer dan 200 uur nodig om het papieren monument te bouwen. De kunstenaar voorzag de kwetsbare Juke zelfs van wielkasten, verlichting en een grille. In de sculptuur zijn meer dan 2000 vellen origamipapier verwerkt.

Deze staan volgens de fabrikant symbool voor de duizenden mensen die van de Juke een groot succes hebben gemaakt.

Kort geleden gaf Nissan groen licht voor de komst van de tweede generatie van de Juke. De nieuwste versie van de populaire crossover wordt wederom geproduceerd in Engeland. Met dit project is een investering van ruim 140 miljoen euro gemoeid.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.