Vrij spel vandalen door defecte camera bij Spaarne Gasthuis

Margot Klompmaker
Haarlem

De bewakingscamera bij de parkeerplaats voor personeel van het Spaarne Gasthuis locatie zuid is kapot. Daardoor is er momenteel geen permanent toezicht en kunnen vandalen hun slag slaan.

Afgelopen weekeinde werden bij veertien auto’s de banden lek geprikt. Meer schade kon worden voorkomen doordat beveiligingspersoneel dat de ronde deed de actie in de gaten had. De dader is vervolgens snel weggevlucht. Enkele dagen later was er een tweede incident. In de nacht van woensdag op donderdag is bij een auto het raam ingeslagen en een autoradio gestolen.

Volgens personeel is de camera al geruime tijd buiten werking. Het mankement is verschillende keren aangekaart bij het ziekenhuis, maar niet hersteld. ,,We kregen te horen dat de grondkabel moet worden vervangen en dat dit een te dure aangelegenheid is. Dus is er niets gerepareerd’’, aldus een personeelslid.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt dat de camera niet functioneert. ,,Het camerasysteem dat nu in Haarlem Zuid hangt is verouderd. Het Spaarne Gasthuis is bezig met een nieuw systeem dat centraal gemonitord kan worden - gekoppeld aan het bestaande systeem in Hoofddorp.’’

Ter vervanging daarvan wordt extra toezicht gehouden door de beveiliging, zegt het ziekenhuis. ,,De bewaking is permanent aanwezig en loopt extra rondes.’’ Op de parkeerplaats van patiënten en bezoekers zijn de camera’s wel in werking.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.