Meer overzicht, betere opritten voor gehandicapten bij stemlokalen

haarlemmermeer

Gehandicapten kunnen 9 juni beter stemmen dan in maart. Zo geeft de gemeente Haarlemmermeer op de kandidatenlijsten voor de Kamerverkiezingen aan welke stembureau rolstoel- en scootmobieltoegankelijk zijn. Ook heeft ze extra loopplanken en opritten beloofd op plekken waar de ingang een stuk boven de stoep uitsteekt.

De Belangengroep Gehandicapten had na de gemeenteraadsverkiezingen geklaagd dat ze een lijst miste van goed toegankelijke bureaus. Omdat er in het verleden wél zulke lijsten waren, zag ze als een grote verslechtering. Wat het nog schrijnender maakte: met de stempassen van tegenwoordig is het juist mogelijk om in alle stembureaus van de gemeente te stemmen. Een goed overzicht kan daarbij van pas komen.

Oud-HAP-raadslid Piet Daalman had in een mailtje aangegeven dat de gemeente gemakkelijk extra alumiumplaatjes kan neerleggen als opritje. Hij is aan een rolstoel gekluisterd en weet uit ervaring hoe hoog de drempels bij vooral kantines en bijzaaltjes kunnen zijn: ,,En als er dan ook nog en dranger op de deur zit, wordt het echt problematisch.''

De gemeente nam zijn kritiek zeer serieus, merkte hij al snel.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.