Winterse sferen bij vijftien graden boven nul in Hoofddorp [video]

Het ontlokt aan sommige voorbijgangers een kerstliedje.

Kerstmannen staan klaar om in Winterland Hoofddorp te worden neergezet.

1 / 2
Wessel Mekking
hoofddorp

Hoewel de temperaturen nog boven de vijftien graden uitstijgen, komt het Raadhuisplein steeds meer in winterse sferen. Winterland Hoofddorp is volop in opbouw. Vanaf vrijdag kan hier worden geschaatst op de 650 vierkante meter grote overdekte ijsvloer.

’Sfeer, emotie en beleving’ zijn volgens bedenker en organisator René Duursma belangrijke elementen van Winterland. Van eind februari tot en met eind oktober richt hij zich met zijn Duursma Groep op het organiseren van kermissen, de andere vier maanden zet hij op verschillende plekken ’Winterlanden’ neer.

De kern van Hoofddorp Winterland is hetzelfde als tijdens de vorige winter. Epicentrum is de ijsvloer met daaromheen schaatsuitleen, restaurant, bar, glühweinbar en tuin met treintjes voor de allerkleinsten. Ook de churros- en patattent, oliebollenkraam, grijpertjes én overdekte rookruimte ontbreken niet.

,,De opzet is grotendeels identiek, maar we hebben wel elk jaar een ander decor’’, vertelt Duursma. In een oplegger op het plein staan de kerstmannen klaar om te worden uitgeladen. Het ontlokt aan sommige voorbijgangers een kerstliedje.

Duursma is niet bang voor een strenge winter en het bijbehorende natuurijs. Ook dan zal de bezoeker Winterland Hoofddorp weten te vinden, voorspelt hij. Juist omdat het dorp veel meer biedt dan een ijsbaan, zoals een gezellige borrel of een avondje uit eten.

Sinds vorig jaar kan in ’het dorp’ ook worden ontbeten. Niet alleen sinterklaas en de kerstman brengen een bezoekje aan Winterland Hoofddorp, ook treden regelmatig artiesten op. ,,Hier heerst straks een wij-gevoel’’, verzekert Duursma. ,,Een kunstijsbaan is voor ons geen concurrent.’’

Winterland Hoofddorp staat van vrijdag 6 november tot en met zondag 3 januari op het Raadhuisplein.

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.