Spaarnestad sluit meer af dan alleen het seizoen

Mart Spierdijk
Haarlem

De vrouwen van Spaarnestad hebben zaterdag de competitie afgesloten met een overwinning. De Haarlemse formatie, die er volgend jaar flink anders uit zal zien, won met 3-1 van Stravoc.

Op een fijne manier afscheid nemen en plezier maken, dat was het doel van de laatste wedstrijd.

,,En dat is goed gelukt. Iedereen heeft gespeeld met elkaar en we hebben gewonnen. Zelfs Ellen Geraats, die lang geblesseerd is geweest, heeft haar debuut in het eerste eigenlijk nog gemaakt. Dus beter kon niet’’, vertelde aanvalster Marly Bak.

Drie speelsters gingen zaterdag met een publiekswissel naar de kant. Dineke van Dijken, Sanne van Werkhoven en aanvoerster Marije Bouwknegt hebben aangekondigd het volleybal op niveau vaarwel te zeggen en gingen daarom onder luid applaus naar de kant.

Ook de vertrekkende trainster Vera Koenen kreeg na de wedstrijd symbolisch het jasje van Sliedrecht, haar nieuwe ploeg, aangetrokken.

,,Dat waren mooie momenten. Aan de andere kant realiseer je je dan ook wel dat het echt voorbij is. En dat de kans groot is, dat dit team een beetje uit elkaar valt’’, zei Bak.

Want ook voor Denise de Kant, Anne Rongen, Rianne Stok en Bak zelf is de kans groot dat zij de club verlaten. De jonge, talentvolle garde wil graag hogerop. ,,We gaan volgende week meetrainen bij US. Daarna gaan we het zien’’, aldus Bak.

De mannen van Spaarnestad sloten zaterdag af met een 3-2 overwinning op Novo. De ploeg van René Worp eindigt met vijf overwinningen op rij en gaat zich de komende periode pas oriënteren op volgend seizoen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen