Feestelijke opening buitenveld Handbalvereniging Nieuw-Vennep

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Al sinds begin dit jaar kunnen ze 'heerlijk in eigen dorp handballen'. Zondag opent Handbalvereniging Nieuw-Vennep (HVN) officieel en feestelijk haar buitenveld.

De sportclub bestaat nu meer dan drie jaar. Om buiten te kunnen handballen, moesten de leden voor de oplevering van het eigen veld naar het Hillegomse sportpark de Zanderij. Nu hoeven bijvoorbeeld de kinderen niet meer 's avonds een heel eind fietsen of worden gebracht, maar kunnen ze in hun eigen Nieuw-Vennep terecht.

Daar deelt HVN aan de Oosterdreef een complex met de honkbal-, softbal- en beeballvereniging Vennep Flyers. Ze mogen ook gebruikmaken van de nieuwe kantine en kleedkamers van de Flyers.

Ook de opslagruimte, een zeecontainer, delen ze nog. Maar de handbalvereniging hoopt snel een eigen materiaalhok te hebben, voor onder meer de ballen, scorebord en pylonnen. Met een sponsorloop van de jeugd wordt zondagmiddag vanaf 15 uur geprobeerd flink wat geld in te zamelen voor zo'n hok.

HVN heeft momenteel vier teams die meedoen aan de competitie, drie jeugd- en één vrouwenteam. Ook heeft de club nog een miniteam. De vereniging denkt nog wel verder te kunnen groeien, vertelt bestuurslid Alexandra Buitenhuis. Vooral met schoolhandbal hoopt ze kinderen warm te maken voor de sport. ,,Maar een herenteam is een droom.''

Sportwethouder Michel Bezuijen opent het veld zondag om 14.30 uur officieel. Ook ondertekenen de voorzitters van de Flyers en HVN een samenwerkingsovereenkomst officieel.

Wie ook interesse heeft in handbal, is zondagmiddag van harte welkom. Kinderen kunnen allerlei balspelletjes doen. Een glaasje prosecco zal niet ontbreken, belooft Buitenhuis. De feestelijke middag wordt afgesloten met een barbecue.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.