Plofkraak bij pinautomaat Hoofdstraat Hillegom

Politie doet onderzoek bij plofkraak. Foto Toon van der Poel

Saskia Knegtering
Hillegom

De plofkraak maandagmorgen op een geldautomaat van de ING-bank in de Hillegomse Hoofdstraat heeft de daders geen euro opgeleverd.

Ze zagen wel kans de voorkant van de automaat op te blazen, maar konden verder niet in de kluis komen en moesten daardoor onverrichter zake vertrekken.

Op basis van verklaringen van omwonenden die wakker werden van de plofkraak denkt de politie dat er minimaal drie onbekenden betrokken waren bij de kraak die rond half vier plaats vond. De kraak is vermoedelijk gepleegd door gas in de kieren te spuiten en dat vervolgens te laten ontploffen.

De daders reden vervolgens weg op vermoedelijk twee motoren of scooters. Een vertrok in de richting van de Mariastraat, de andere in de richting van Weeresteinstraat. De politie heeft nog wel een helikopter ingezet om te proberen de daders te vinden, maar dat leverde niets op.

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord. Wie informatie heeft kan contact op nemen via 0900-884 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.