Samen maken we Nederland veiliger

Peter Lodewijks

Burgernet NL (Android)Gratis, 4 sterren

Deze onlangs uitgebrachte app past helemaal in het straatje van de participatiemaatschappij, wat je daar verder ook van denkt. In het geval van Burgernet gaat het niet om bezuinigingsmaatregelen maar om echte participatie: help de politie bij het vinden van vermiste of gezochte personen. Wie geen smartphone heeft of het zonder app wil doen, kan zich natuurlijk aanmelden op de site burgernet.nl en berichten via spraak of sms ontvangen. Maar de app werkt wel zo gemakkelijk en zonder aanmelding. Je ontvangt bovendien geen dure sms’jes in het buitenland als je bent vergeten op de website het vakantierooster in te vullen. In ruil daarvoor zie je wel advertenties.

Standaard ontvang je na installatie de drie meest recente landelijke meldingen en daarna enkel meldingen in een straal van tien kilometer vanaf je locatie. Via de instellingen bepaal je welke combinatie van led knipperen, trillen, notificatie of zelf gekozen geluid je daarbij krijgt. Bij elke melding kun je een kaartje of foto’s bekijken en vanuit de app bel je snel het gratis Burgernetnummer (0800-0011).

Voor nog meer participatie kun je de melding eenvoudig op sociale netwerken delen. Verder kun je extra locaties voor meldingen opgeven, de straal daar omheen aanpassen of zoeken in de buurt van een bepaalde locatie. Samen maken we Nederland veiliger!

De app v/d week komt tot stand in samenwerking met icreatemagazine.nl en android-magazine.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.