Christian van Eijkelenburg wint Jos Brink-prijs

Christian van Eijkelenburg wint Jos Brink-prijs

Christian van Eijkelenburg wint Jos Brink-prijs

Medewerker Internet
Amsterdam

Trots stond hij gisteren  met de gouden penning op het toneel in theater Carré.  Christian van Eijkelenburg won de Jos Brink Genesiuspenning, een aanmoedigingsprijs voor jonge theatermakers. André van Duin reikte het eremetaal uit aan de winnende student van de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater.

Volgens de jury lijkt Christian van Eijkelenburg soms ‘een ongeleid projectiel’, maar werkt hij gericht volgens een eigen visie. ,,Zijn timing is scherp en subtiel’’, aldus het juryrapport.

Hij kreeg de prijs om met zijn creatieve geest als maker, speler of regisseur het theatervak nieuwe impulsen te geven. André van Duin moedigde de winnaar met een enthouisaste speech aan, maar stak ook een waarschuwende vinger op. ,,Want’’, zei hij, ,,theater maken is incasseren.’’

Christian van Eijkelenburg is binnenkort in de kleine zaal van Carré te zien in een kleinkunstprogramma met liedjes van Cabaret Lurelei.

De Frank Sanders Musicalbeurs, een geldbedrag van 15 duizend euro als ondersteuning  voor de makers van een nieuwe Nederlandstalige musical, ging naar de bedenkers van ‘Mea Culpa’ een nog te ontwikkelen voorstelling over misbruik in de katholieke kerk. ,,Een intrigerend gegeven met dramatische lijnen’’, meent de jury.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.