Premium

Vervoerregio let op bussen in kleine kernen Haarlemmermeer

Vervoerregio let op bussen in kleine kernen Haarlemmermeer
Amsterdam

De Vervoerregio Amsterdam gaat scherp letten op de kwaliteit van het openbaar vervoer in kleine kernen van Haarlemmermeer.

Nu de nieuwe dienstregeling van kracht is, zijn de gevolgen in Haarlemmermeerse dorpen als Nieuwe Meer (helemaal geen bus meer), Rijsenhout (bus in ochtendspits), Abbenes en Buitenkaag (alleen nog AML Flex-vervoer, openbaar vervoer op afroep) goed te merken.

De Regioraad van de Vervoersregio heeft deze week uitgebreid gesproken over de gevolgen van de nieuwe concessie voor de kleine kernen’’, meldt het Haarlemmermeerse D66-raadslid Pablo Meegdes als lid van die raad.

De woordvoerder van VVD-wethouder Derk Reneman, die in de Vervoersregio de portefeuille verkeer heeft (en niet zoals eerder gemeld openbaar vervoer) geeft aan dat de Amsterdamse wethouder Pieter Litjens de zaak scherp in de gaten houdt. Litjens beheert de portefeuille openbaar vervoer in de regio.

Litjens heeft aangekondigd dat er aanpassingen aan dienstregeling of soort openbaar vervoer kunnen komen als blijkt dat daar een noodzaak voor is.

Dat kan gunstig uitpakken voor bijvoorbeeld kleine kernen. Of dat het opnieuw invoeren van buslijnen of een aanpassing van bestaande is moet nog blijken.

Meer nieuws uit Haarlemmermeer

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.