Premium

IJzige start van rallyseizoen op Zandvoort [video]

IJzige start van rallyseizoen op Zandvoort [video]
Een antieke Ford Escort heeft zojuist tegen de reguliere rijrichting in de Tarzanbocht en een chicane geslecht.
© Foto Ad van Haaften
Zandvoort

De snackkarren op de Zeeweg stonden met de kont naar de duinen gericht. Nou, dan weten we het wel. Een ijskoude harde oostenwind. De grommende Russische beer was zaterdag al zachtjes hoorbaar. Gemeen koud dus tijdens de zevende editie van de Short Rally op het circuit van Zandvoort.

Voor de meeste deelnemers is het de laatste test in de voorbereiding op het nieuwe rallyseizoen.

Ook de nationale rallysport klautert langzaam uit het dal nu de wereldwijde economische crisis nog wel blaft maar niet meer bijt. En dus stonden er liefst 52 equipes klaar om de vier klassementsproeven tot een goed einde te brengen.

De verscheidenheid aan auto’s was als altijd groot. Peperdure gloednieuwe rallymonsters die er naar snakken om de komende maanden over landweggetjes en bospaden te jakkeren.

Maar ook zorgvuldig vertroetelde blikken op leeftijd als een Opel Kadett, een Opel Ascona, Fordjes en Volvo’s uit de jaren zeventig.

Het veld kreeg het niet al te zwaar te verduren, want in tegenstelling tot de vorige edities vonden de klassementsproeven uitsluitend plaats op het asfalt.

De verzekeringspremies zijn nog nauwelijks op te brengen als de vierwielers de Zandvoortse duinen in worden gestuurd. Bovendien werd het personeel van het circuit keer op keer opgezadeld met de nodige herstelwerkzaamheden van aan gort gereden paden langs de baan.

Één van de deelnemers die zaterdag in actie kwamen weet daar alles van: Niek Oude Luttikhuis. De fanatieke rallyrijder is in het dagelijks leven trackmanager van het circuit van Zandvoort en dus verantwoordelijk voor de staat van het racecomplex.

Hoewel Oude Luttikhuis zaterdag als navigator actief was in een monsterlijk snelle vier wiel aangedreven nagelnieuwe Ford Fiësta R5, hield hij zijn werkplek scherp in de gaten.

,,Ik zag zaterdagmorgen toen de deelnemers het parcours verkenden, hoe ze dwars door de bermen reden om te kijken of dat sneller was. Ik heb er bij de wedstrijdleiding direct op aangedrongen om er bandenstapels en pylonen te plaatsen. Want maandag is het circuit weer verhuurd en moet het er allemaal weer netjes uitzien.’’

Hij kent het rallywereldje van binnenuit. ,,Vooral Brabanders en Oosterlingen. Want daar is nog ruimte. In de reguliere autosport bewegen de coureurs zich binnen de witte lijnen op het asfalt. Voor rallyrijders houdt de baan pas op bij de vangrail.’’

Voor Oude Luttikhuis en teammaat Cally Weijs duurde de rallydag nog geen tien minuten. Tijdens de eerste proef brak de aandrijfas van de Fiësta. Vier aangedreven wielen werden er drie, waardoor de auto met een waarde van een slordige drieënhalve ton onbestuurbaar werd.

Als altijd schalde de stem van Brabander Frans van Aken uit de luidsprekers. Met zijn Bourgondische accent hield hij de weinige toeschouwers op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook wat betreft het weer.

,,Dames en heren het zonnetje was even weg. Maar daar is-ie weer. Het is direct een paar graden warmer.’’ Achter het glas van zijn omroepruimte zal dat zo zijn geweest. Maar buiten brulde de Russische beer weer ietsje harder.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen