Hoofddorp verrast titelkandidaat

© ANP / Koen Suyk

Patrick Moeke
Hoofddorp

Hoofddorp heeft titelkandidaat JOS Watergraafsmeer op een 4-3 nederlaag getrakteerd.

Lange tijd was een Hoofddorpse zege ver weg. De formatie van Jerry Verschoor kwam na een kwartier op achterstand.

Vijf minuten later maakten de Amsterdammers er zelfs 0-2 van. Het duurde tot de veertigste minuut voordat Hoofddorp de spanning terug kon brengen in de wedstrijd.

Sven Wierda maakte er 1-2 van. Dat leek ook de ruststand te worden, maar in de blessuretijd van de eerste helft kopte Yannick Steffens op aangeven van Raven Bergwijn de gelijkmaker in het net.

Vijf minuten na de pauze nam Hoofddorp brutaal de leiding. Revelinio Vermeer mocht alleen op de Amsterdamse doelman af en schoot binnen. Lang kon Hoofddorp niet van die voorsprong genieten want vijf minuten later stond het alweer gelijk.

Een kwartier voor tijd noteerde Hoofddorp de vierde en winnende treffer. De inzet van Aziz Ercan werd nog van de lijn gehaald, maar in de rebound knalde Steffens raak: 4-3.

JOS was in extremis nog dicht bij de gelijkmaker, maar een spectaculaire omhaal stuiterde via de binnenkant van de paal uit het doel.

Ook Hillegom deed goede zaken. De ploeg van trainer-coach Arend Jan Kranenburg was met 3-1 te sterk voor Zeeburgia.

„Zij hadden meer balbezit, maar wij maakten beter gebruik van de ruimtes”, zei Kranenburg, die met Hillegom door een treffer van Joris van Dongen al na tien minuten op voorsprong stond. Nog voor de pauze maakte Ronald Turenhout er 2-0 van.

Kranenburg: „Na rust kwamen we er moeilijker uit. Zij zochten in de duels de grens op en kregen halverwege de tweede helft een rode kaart wegens natrappen. Ik vond dat we met tien man te veel achteruit liepen. Daardoor werden zij nog een paar keer gevaarlijk.”

Zeeburgia wist met tien man zelfs nog te scoren. Vlak voor tijd besloot Van Dongen met zijn tweede treffer van de dag de eindstand op 3-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen