Ongewenste jongen mag van rechter naar school in Hillegom

Ron Amesz
hillegom

update - Een 7-jarig jongetje mag gewoon worden toegelaten tot de Johannesschool in Hillegom. De ouders van kinderen van de basisschool stapten naar de rechter om dat te voorkomen, omdat het jongetje eerder van een andere school was gestuurd vanwege ’grensoverschrijdend seksueel gedrag’.

De ouders van groep 3A van de Johannesschool in Hillegom hebben het kort geding tegen de Sophia Stichting, het schoolbestuur, verloren.De voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank is van oordeel dat het bestuur, door het kind op deze Hillegomse school te plaatsen, voldoende zorgvuldigheid in acht heeft genomen.

Eerder werd het Hillegommertje geschorst nadat hij op de St.Jozefschool in Hillegom bij zeker zeventien kinderen seksule handelingen had verricht. Hij heeft sindsdien een intensieve therapie doorlopen bij het Kinder- en Jeugtrauma Centrum in Haarlem.

Directeur Peter Bongaerts van de Sophia Stichting reageerde met tevredenheid op de uitspraak. ,,Dit voelt niet alsof wij het kort geding hebben gewonnen. We gaan komende week met de ouders in overleg om het vertrouwen in de school en in het schoolbestuur te herstellen.''Dirk Giltay Veth, advocaat van de 36 ouders die het kort geding aanspanden, vertelt dat ze teleurgesteld zijn in de uitspraak. Volgens hem is er sprake van een diepe vertrouwensbreuk tussen de ouders en de school ontstaan. In totaal zouden 130 ouders zich tegen de plaatsing van de jongen verzetten. „De school heeft gekozen voor één leerling ten koste van zoveel anderen”, schrijft Giltay Veth.

De ouders beraden zich op verdere juridische stappen en overwegen hun kinderen naar een andere school te sturen. „Een eventuele dialoog met de stichting en de leiding van de school zullen we ook nu niet uit de weg gaan, al bestaat gezien de voorgeschiedenis weinig vertrouwen in een oplossing.”

Het is nog niet bekend wanneer de jongen weer naar school mag.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.