Opel Agila maakt plaats voor Karl

1 / 2
Peter Lodewijks

Ergens volgend jaar gaat Opel zijn Agila vervangen. Een opvolger komt er niet, het is gewoon zo dat de Agila het veld ruimt en de Karl diens open plek inneemt.

Opel lijkt afscheid te nemen van de op een A eindigende namen (zoals Agila, Corsa, Astra) en zoekt het nu in jongensnamen uit de familie Opel. Eerst was er de Adam, genoemd naar de oprichter van het merk. En nu komt een zoon van Adam in beeld, die Karl heet. De Opel Karl dus. En dan te bedenken dat Adam Opel nog vier zoons had: Wilhelm, Heinrich, Friedrich en Ludwig. Het zal toch niet gebeuren dat de fabrikant ook die zoons gaat vernoemen? In Engeland doen ze dat toch iets beter, daar noemen ze het nieuwe model Vauxhall Viva, in de jaren zestig en zeventig de Britse tegenhanger van de Opel Kadett.

Het nieuwe instapmodel richt zich op het publiek dat valt voor de echte kleintjes, zoals de supertrio’s van Volkswagen (Up, Mii en Citigo) en Toyota/PSA (108, C1 en Aygo) maar zit daar met 3,68 meter in lengte wel iets boven. Zo moet de 5-deurs Karl net iets meer ruimte bieden. Ook kan de Karl een alternatief zijn voor rijders van een Chevrolet Spark, het zustermerk dat uit Europa gaat vertrekken. De nieuwe Opel met de opmerkelijke naam zal begin oktober debuteren op de Salon van Parijs.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.