Zo wonen zij: Koedijk

Nanska van de Laar
Koedijk

’Een gezellige bruine, warme kroeg.’ Zo omschreef een vriendin van Emmy Timmerman het huis van haar en Peter Beumer.

Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Overal hangen bordjes van een biermerk. De klok heeft hetzelfde embleem. Een kast staat vol met allerlei bierglazen. De zelf ontworpen blauwe keuken heeft een hypermoderne bierkoelkast. ,,Ik ben fan van speciaalbieren”, verklaart Emmy.

De eengezinswoning is nog veel meer dan alleen een kroeg. In het huis is ook ruimte voor de andere verzamelingen van het stel. Neem nu de bijna dertig Russische modelvliegtuigen die aan de lichtroze wand hangen. Een hobby van Peter. Vanuit de Amerikaanse stoelen en bank aan een bijpassende tafel kijkt het koppel erop uit.

,,Hoewel de wand er druk uitziet, heeft het juist een rustgevend effect”, zegt Emmy.

Er is een vitrine vol snoepblikjes, maar ook één vol poezen. Zo’n zestig poezen zijn in de woning te zien. Van steen, van hout of echt. Uit eigen land, maar ook van Bonaire en uit Afrika.

Een blik door het huis biedt steeds weer wat nieuws. Vogeltjes in de vensterbank, een ouderwetse bruine telefoon. En wat is dat daar boven de televisie? ,,Een grill van een vrachtwagen”, vertelt Emmy. ,,Het is een herinnering aan een ernstig ongeluk dat Peter kreeg. Hij kwam er wonder boven wonder goed van af.”

Zo zit er in dit huis achter alles wel een verhaal. ,,Het is hier heerlijk wonen.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.