Premium

Rijsenhout wil bus in spits behouden

Rijsenhout wil bus in spits behouden
Hoofddorp

Zorg dat er in de ochtendspits en ’s avonds een bus naar Rijsenhout rijdt. Dat beroep doet mevrouw Meijer uit Rijsenhout op de gemeenteraad.

De nieuwe dienstregeling van Connexxion heeft Rijsenhouters een grote zorg opgeleverd. De bushaltes langs de Aalsmeerderdijk worden opgeheven en er rijdt geen bus meer door het dorp. AML Flex, openbaar vervoer op verzoek, is tussen 7.00 en 21.00 het alternatief.

,,Wil ik buiten die tijden reizen, dan komt bovenop mijn ov-abonnement van 1.200 euro per jaar’’, aldus Meijer.

,,Studenten kunnen dat niet eens betalen. Toen Connexxion erop werd aangesproken, was de reactie ’dan ga je maar met de fiets’. Maar je kunt jonge meiden in deze tijd echt niet met een fiets door de velden sturen. Help ons.’’

Zij overhandigde een petitie voorzien van vele handtekeningen aan verkeerswethouder Derk Reneman (VVD), die ook voor de vervoersregio verantwoordelijk is voor het ov. Zijn reactie is dat AML Flex een alternatief is, maar dat Connexxion die door alle veranderingen niet meteen optimaal kan invoeren. Dat kan pas in de loop van 2019.

,,Connexxion weet hoe er in de dorpen over dit punt wordt gedacht, maar kan er niet meteen op inspelen.’’

Het probleem doet zich voor rond zeven uur ’s morgens, als mensen naar hun werk moeten en jongeren naar school of universiteit. Ook thuiskomen rond negen uur in de avond is een probleem.

Forza-raadslid Michel van Dijk had nog wel een tip voor de Rijsenhouters: dinsdag inspreken bij de regioraad van de vervoersregio. ,,Die is verantwoordelijk.’’

Meer nieuws uit Haarlemmermeer

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.