Hardleerse bromfietser (17) aangehouden na weer achtervolging in Haarlem

De in beslag genomen bromfiets.© Politie Kennemer Kust

Medewerker Internet
Haarlem

Voor de tweede keer in twee maanden is dinsdag een bromfietser (17) uit Bloemendaal aangehouden in Haarlem na een achtervolging door de politie.

De hardleerse puber moest, net als twee maanden geleden, zijn rijbewijs inleveren. Dit meldt de politie op Facebook

De politie zag de jongen samen met en andere bromfietsrijder rijden op de Brederodelaan in Bloemendaal. Toen hij de politie zag, sloeg hij direct op de vlucht. Hij reed zonder kentekenplaat en zonder helm. De politie zette de achtervolging in over de Brederodelaan, Krullenlaan, Veen & Duin, Veen & Duinpad en Iepenlaan.

De 17-jarige jongen raakte uit het zicht toen hij bij station Bloemendaal een fietstunneltje inreed. Maar toen de politie de andere bromfietser - die onverzekerd rond reed - had aangehouden en bekeurd, kwamen ze hem weer op het spoor op het Pieter Bothlaantje.

Daar stond zijn bromfiets. De jongen was te voet verder gevlucht. Na een korte achtervolging werd hij in de kraag gevat.

Toen werd duidelijk dat hij zijn kenteken had verwijderd omdat zijn bromfiets opnieuw gekeurd moest worden. Dit moest gebeuren omdat dezelfde jongen twee maanden gelden werd aangehouden en de politie constateerde dat zijn voertuig was opgevoerd en in zeer slechte staat verkeerde.

Hij kreeg toen ook een Educatieve Maatregel Gedrag bij het CBR opgelegd. Wel kreeg hij in afwachting daarvan zijn rijbewijs terug.

Zijn rijbewijs  is dus weer ingevorderd. De politie nam de bromfiets in beslag. De moeder van de 17-jarige jongen deed als verantwoordelijke overigens direct afstand van de bromfiets waardoor deze nu vernietigd zal worden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.