De Rusthoek in lente weer open na grote brand

Brand in café De Rusthoek en Hotel Bloemendaal. Foto: Michel van Bergen.

Judy Nihof
Bloemendaal

Er zit schot in de wederopbouw van het eind juni door brand getroffen café De Rusthoek in Bloemendaal.

Ed van Veen, eigenaar van het café en het bovengelegen Hotel Bloemendaal, denkt in maart open te kunnen. Vanaf vandaag is het hotel weer online te boeken.

Het heeft lang geduurd voordat de herbouw van net café kon beginnen. Om het pand volledig rook en roetvrij te krijgen moest veel meer worden gesloopt dan Van Veen had gedacht. Inmiddels is de herbouw begonnen. Volgens Van Veen moet het haalbaar zijn om uiterlijk 21 maart open te gaan. Het wordt volgens hem hoogstens een week later als de bestelde lift onverhoopt wat langer op zich laat wachten.

De eigenaar grijpt de verbouwing aan om een aantal veranderingen door te voeren. Zo wordt De Rusthoek niet alleen in een ander jasje gestoken, maar krijgt het café ook een andere naam: De Rusthoek Wine & Foodbar. ,,De menukaart wordt wat moderner, met meer kleine hapjes.’’

De brand in De Rusthoek ontstond in de nacht van 25 juni door kortsluiting bij de receptie van het hotel. Dankzij de goed geïsoleerde plafonds bleef de schade in de bovengelegen hotelkamers beperkt, maar in het café hield de brand flink huis.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.