'Oad Reizen is failliet'

OAD. Foto ANP

Ron Amesz

Reisorganisatie Oad Reizen is failliet verklaard.

Dat schrijft RTV Oost woensdag. De directie heeft het bericht inmiddels bevestigd. ]betalingsproblemen zouden de oorzaak zijn van het faillissement.Het personeel van Oad in Holten zou al ingelicht zijn over de stap. Het bedrijf zou gesprekken voeren over een doorstart, meldt de regionale omroep.Oad startte afgelopen voorjaar nog een reorganisatie. Daarbij werden 75 banen geschrapt op het hoofdkantoor. Ook werden 25 vestigingen van dochteronderneming Globe gesloten, waarbij 106 banen zijn verdwenen. Directeur Julius ter Haar zei destijds dat het bedrijf moest ’transformeren van de oude wereld naar de nieuwe wereld’.

Reizigers van Oad hoeven zich geen zorgen te maken, nu de reisorganisatie failliet is verklaard. Dat liet een woordvoerster van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) weten, waarbij Oad is aangesloten.

Mensen die al op vakantie zijn kunnen hun reis volgens haar zonder extra kosten afmaken. Iedereen die nog op reis moet gaan, krijgt ofwel zijn geld terug of krijgt een vervangende reis aangeboden.

Zie www.oad.nl en www.oad.nl/faillissement-van-de-Oad-Groep

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.