Kerstsamenzang bij Harmoniekoepel

Koor ’Droger kan niet’ zingt op 22 december kerstliedjes.
© Archieffoto United Photos
Nieuw-Vennep

Wie kerstliedjes wil zingen, komt op vrijdagavond 22 december op het Harmonieplein volop aan z’n trekken. Daar wordt tussen 18 en 22 uur het Kerst-lichtjesfeest gehouden.

Medeorganisator Petra Bakker-Verduyn Lunel van Harmoniekoepel.nl, de nieuwe naam van de Koepelcommissie, belooft op en rond het plein honderden lichtjes. In de Harmoniekoepel treden drie koren op: Droger kan niet, Voci Vivaci en Dickenskoor Charlie. Zij worden begeleid door Het Blazers Collectief.

Om 20.30 uur is een ’sing-in’ met alle koren, orkest en publiek. In verwarmde tenten kan tijdens het feest genoten worden van glühwein, erwtensoep en andere lekkernijen. In het Ontmoetingscentrum wordt een speciaal kerstdiner geserveerd. Vanaf 21 uur is iedereen welkom in de bar van Pier K.

De afgelopen twee jaar organiseerde de toenmalige Koepelcommissie nog een kerstmarkt op het Harmonieplein. Maar omdat bij horecazaak De Rustende Jager al zo’n markt wordt gehouden, is daar dit jaar niet voor gekozen. ,,Wij focussen nu op het culturele gebeuren’’, legt Bakker uit.

Ook wordt opnieuw, in samenwerking met Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852, geld ingezameld voor Voedselbank Haarlemmermeer. Voedselpakketten kunnen worden gesponsord. Het eindresultaat van de actie voor de lokale voedselbank wordt deze avond bekendgemaakt.

Met de lancering van de nieuwe website www.harmoniekoepel.nl hebben de vrijwilligers achter de activiteiten in en rond de koepel ook de data van vijf grote evenementen bekendgemaakt. Op zaterdag 25 augustus staat het eerste Dorpsfeest Nieuw-Vennep op de agenda. Aan de invulling ervan wordt nog gewerkt. ’Iets met literatuur en kunst’ zal zeker onderdeel van het feest zijn, maar waarschijnlijk ook spelletjes. ,,Het plein staat die dag in het teken van veel nieuwe activiteiten, ontwikkelingen en oude tradities die het dorpse karakter van Nieuw-Vennep zo uniek maken.’’

Net als voorgaande jaren wordt in 2018 op het Harmonieplein Bevrijdingsdag gevierd. Ook het Full Colour Festival Haarlemmermeer keert terug, op zaterdag 30 juni. Op zaterdag 26 mei is de muzikale kofferbakmarkt en op vrijdagavond 21 december 2018 is opnieuw het Kerstlichtjesfeest.

Meer nieuws uit Haarlemmermeer

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.