Politie vermoedt verband tussen twee gewelddadige ontvoeringen

Politie bij het bedrijf van de vermiste Wendel Meijer.© ANP

Soufyan Essabaouni© Politie

Wendel Meijer.© Politie

1 / 3
Internetredactie
Zwanenburg

De politie denkt dat er een verband is tussen de vermissing van de 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam en de ontvoering van Wendel Meijer uit Landsmeer.

Essabaouni is donderdag kort na middernacht voor het laatst gezien op een parkeerterrein in Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij in zijn zwarte Audi A1 wordt klemgereden door een andere auto; een witte Seat Leon. De 21-jarige Amsterdammer weet de auto uit te vluchten, waarop de belagers een aantal keer op hem schieten. Het vervolg is niet te zien op de camerabeelden.

Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van Essabaouni. Mogelijk is de 21-jarige Amsterdammer ontvoerd, net als de 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer.

Wendel Meijer

De 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer is sinds dinsdagavond vermist. Op bewakingsbeelden is te zien dat Wendel dinsdagavond net na 21.30 uur zijn bedrijf in Zaandam verliet en daar werd opgewacht door tenminste drie mannen in een witte Audi A4 station. Zij namen hem met geweld in hun auto mee.

In de nacht van zaterdag op zondag is in Lelystad een uitgebrand voertuig aangetroffen. Het gaat om een Audi A4 station. Mogelijk is dit het voertuig dat de politie zoekt in de ontvoeringszaak van Wendel Meijer.

Wendel Meijer woont als handelaar in voedingssupplementen in Landsmeer.

Meijer (36) huurt daar een woonboerderij. Veertien kamers, een woonoppervlak van 740 vierkante meter en een parkeergarage van 290 vierkante meter. Meijer zette het bedrijf Biomine vorig jaar op met zijn 33-jarige compagnon Wouter H. Die woont op een bovenwoning in Amsterdam een stuk bescheidener. Hij schrikt als hem wordt gevraagd naar de ontvoering. "Ik heb er dus niets mee te maken, ik zeg er niets over."

Rare dingen

Het duo verkocht volgens de website van Biomine - inmiddels uit de lucht - biologische kokosolie, aloë veraproducten, serene jasmijnthee, superfoods, tarwegras, vitaminelotions, proteïnen en suikervervangers.

Langs de Kanaaldijk in Landsmeer kijken bewoners niet meer op van een ontvoering. "Er zijn hier zeven moorden geweest sinds ik hier woon", reageert een van de buren. "Recent nog de driedubbele moord in Purmerland. Het is hier altijd wat, altijd rare dingen.'' De Kanaaldijk heeft een whatsappgroep opgericht om elkaar te waarschuwen bij onraad. Meijer is ook lid.

Tips

De politie is op zoek naar tips. Mensen met informatie kunnen bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Er kan ook contact opgenomen worden met Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.