Geen compensatie voor gekapte bomen langs N207

Geen compensatie voor gekapte bomen langs N207

Geen compensatie voor gekapte bomen langs N207

Redacteur Haarlemmermeer
nieuw-vennep

De bijna vijftienhonderd bomen die zijn gekapt vanwege de verbreding van de N207 hoeven niet te worden gecompenseerd. Dat heeft de dorpsraad Nieuw-Vennep te horen gekregen van de gemeente Haarlemmermeer.

Volgens de dorpsorganisatie zijn de laatste jaren in de polder zeker zesduizend bomen gekapt. Het gaat om vierduizend bomen langs het spoor. Daarnaast moesten bijna vijftienhonderd populieren verdwijnen vanwege de verbreding van de N207 (Leimuiderweg). Ook zijn bomen weggehaald voor de verbreding van de A4 in het zuiden van de polder en de aanleg van de Nieuwe Bennebroekerweg-Oost, bij de nieuwe aansluiting op de A4.

Bij de dorpsraadscommissie Groengroep Nieuw-Vennep kwamen naar eigen zeggen regelmatig berichten binnen van verontruste burgers die veel groen zagen verdwijnen. Bij de Groengroep leeft de gedachte dat veel van de gelden voor groen besteed gaan worden aan Park21 en niet aan de dorpskernen.

De dorpsraad wil dat de inboet van bomen en heesters in Nieuw-Vennep op korte termijn wordt ingelopen, dat aan de Valutaweg bomen worden geplant en dat niet verder gekort wordt op de middelen voor het groen in het dorp. Ook moet in de polder binnen drie jaar ’een substantiële herplant’ plaatsvinden ter compensatie van het gekapte groen. De dorpsraad schreef een brief met die strekking naar college van B en W, gemeenteraad en -secretaris.

De inboet wordt op korte termijn ingelopen, belooft de verantwoordelijke ambtenaar. In onder meer Linquenda, in het Winterpark en omgeving, en in het Lentepark komen dit of volgend jaar nieuwe bomen en heesters. Ook langs de Valutaweg worden bomen geplant, wanneer is onbekend. Dat niet verder gekort wordt op het groenonderhoud, wordt niet beloofd. En op verschillende plekken komt ter compensatie nieuw groen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.