Nieuwe Bennebroekerweg bij Hoofddorp wekenlang afgesloten

© Illustratie Gemeente Haarlemmermeer

Wessel Mekking
Hoofddorp

Het verkeer kan vanaf komende maandag bijna acht weken geen gebruikmaken van de Nieuwe Bennebroekerweg in de richting Zwaanshoek tussen de Spoorlaan en de Molenaarslaan.

Ter hoogte van nieuwbouwwijk Zuiderhoeven wordt aan de noordzijde van de weg een geluidscherm van ongeveer 440 meter lang geplaatst. Vanwege de aanleg van het scherm is de rijbaan in westelijke richting van aanstaande maandag tot maandag 27 november dicht voor het verkeer. De ander kant op, richting de A4, is de Nieuwe Bennebroekerweg dan wel open voor het verkeer.

Van 27 november 7 uur tot vrijdag 8 december 17 uur is de weg in beide richtingen afgesloten. Dan wordt bij Tudorpark een zogeheten turborotonde voltooid. De voorbereidingen voor de aanleg van de tweestrooksrotonde zijn inmiddels begonnen. Medio volgend jaar wordt bij de rotonde een verbindingsweg tussen Bennebroekerweg en Nieuwe Bennebroekerweg aangelegd.

Sommige Hoofddorpers vrezen voor sluipverkeer over de Bennebroekerweg tijdens de afsluiting. Maar de gemeente Haarlemmermeer is daar niet bang voor. ,,Wij voorzien daar geen problemen met sluipverkeer omdat het over verkeer tussen de A4 en Floriande/Zwaanshoek gaat. Bij de Hoofdvaart mag je immers niet via de brug linksaf de B-weg op.’’

Opening van de bussluis in de Henri Didonweg in Floriande tijdens de afsluiting van de Nieuwe Bennebroekerweg, geopperd door Hoofddorpers, ziet de gemeente niet zitten. ,,Allereerst omdat de bussluis ervoor zorgt dat het openbaar vervoer vlot kan doorrijden. Ten tweede omdat openstelling van de bussluis juist voor sluipverkeer zou zorgen’’, reageert de zegsvrouw op dit idee.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.