Twitter je veel? Pas op, wil je je huwelijk goed houden

Leonie Groen
alkmaar

Mensen die de hele dag door tweets versturen verzanden al gauw in een ruzie met hun partners over hun twittergebruik. Dat kan dan weer leiden tot liegen en bedriegen, buitenechtelijke affaires en echtscheidingen.

Russell Clayton, student van de University of Missouri, vroeg 581 Twitteraars naar hun gebruik. Hij wilde weten hoe vaak ze inloggen, de newsfeed bekijken, direct messages zenden naar anderen en hun volgers replyen. Ook wilde hij weten hoe vaak de respondenten thuis strijden -ook met voormalige partners- over hun Twittergebruik. Het bleek dat actieve twitteraars meer ruzies thuis hebben, meer ervaring hebben met buitenechtelijke affaires en vaker moeten terugkijken op echtscheiding.

Clayton deed eerder eenzelfde onderzoek naar Facebookgebruikers. Toen vond hij dat jonge relaties, van 36 maanden of minder, minder goed bestand waren tegen actief Facebooken. Voor Twitteraars geldt dat de lengte van de relatie niet uitmaakt.

De student raadde vorige week, op de site van de universiteit, iedereen aan om het Twittergebruik te beperken. En wees op het bestaan van de 2Life app die ’communicatie tussen partners faciliteert’.

Blijven we nog wel zitten met de vraag waarom iemand zoveel tijd besteedt aan Twitter. Misschien heeft hij of zij al niet zo’n goede relatie?

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.