Doe het lekker zelf

© Pr

Marja van Spaandonk

Alles wat je graag wilt hebben, is zelf te maken. Dat kreeg Yvonne met de paplepel ingegoten. Bij haar thuis werd van alles gemaakt, van kleine naaiwerkjes tot volledige verbouwingen. Het is dus niet gek dat Yvonne zelf graag in en rond haar huis de handen uit de mouwen steekt.

Haar motto als echte doe-het-zelver? ’Gewoon doen en als het niet goed is, overdoen.’

En om je een handje op weg te helpen schreef ze ’Het Weekend DIY (Do It Yourself) boek’, waarin ze 52 projecten verzamelde, voor ieder weekend één.

,,Op mijn blog geef ik regelmatig werkbeschrijvingen van doe-het-zelf projecten, en mijn lezers reageren daar enthousiast op. Dus was het tijd voor een boek, waarin ik de leukste projecten heb verzameld.”

En het zijn uiteenlopende ’DIY’s’, van een functionele sleutelhanger en decoratieve zomerse vlaggetjes tot een bijenhuis en een zitting voor een tuinstoel. De meeste DIY’s zijn ook vrij eenvoudig uit te voeren. Neem bijvoorbeeld de voorraadpotten die uit de koker van Yvonne komen. Ze gebruikt hiervoor jampotten waarvan ze de deksels licht opschuurt. Op die deksels plakt ze dieren van Schleich, zet daarna alles in de grondverf en geeft ze vervolgens met spuitlak een kleurtje.

Een plankje ophangen? Ook dat hoeft niet ingewikkeld te zien. In haar boek beschrijft Yvette hoe je een leuk ’draadplankje’ voor in de kamer kunt maken. Een hangend plankje en dat oogt weer net even anders dan een plankje dat aan de muur is geschroefd.

Voor het gemak zijn in het boek ook patronen en werktekeningen opgenomen. ,,De DIY’s in dit boekje zijn allemaal toegepast in mijn huis en worden gebruikt of weggegeven als cadeautjes. Alles is functioneel, bruikbaar of decoratief en erg makkelijk om te maken. Als je wil kun je elk weekend een project afronden.”

Aan de slag dus.

’Het Weekend DIY boek’ is verschenen bij uitgeverij Snor en kost 16,95 euro.

www.dewereldvansnor.nl en www.yvestown.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.