Familie Descendre staat woensdagochtend op Schiphol

Wessel Mekking
schiphol

Zijn familie staat woensdagochtend vroeg op Schiphol om Henk Descendre jr. te onthalen. De verwachting is dat de Venneper deze morgen aankomt op de luchthaven. Daarmee zou een einde komen aan een nachtmerrie van een half jaar.

Joop Descendre heeft van het ministerie van buitenlandse zaken te horen gekregen dat zijn neef dinsdag in Chicago op het vliegtuig is gezet. Die dag stonden daar twee rechtstreekse vluchten naar Nederland gepland. Beide vliegtuigen arriveren woensdagochtend.

Henk Descendre jr. zat het afgelopen half jaar vast in de Verenigde Staten nadat hij was opgepakt vanwege stalking. Inmiddels heeft hij zijn straf uitgezeten. De laatste weken bracht de inwoner van Nieuw-Vennep door in een uitzetcentrum van immigratiedienst ICE.

Deze dienst heeft het Nederlands consulaat in Chicago op de hoogte gebracht van het uitzetten van de bijna 25-jarige man. Vanwege zijn veroordeling is hij persona non grata in de Verenigde Staten en wordt hij tijdens zijn vlucht begeleid door een ICE-ambtenaar.

De familie van ’Henkie’ werd eerder meermaals blij gemaakt met een dode mus. Ze verwachtten hem snel terug, maar werden een paar keer teleurgesteld. Joop bleef telkens voorzichtig, maar is dit keer positiever. ,,Ik heb hier wel een goed gevoel over.’’

,,We hebben maandag nog contact gehad met buitenlandse zaken en de bevestiging gekregen dat hij dinsdag op het vliegtuig stapt’’, zei hij. Zijn neef kon de afgelopen dagen niet meer naar Nederland bellen.

Waarschijnlijk zijn de Descendres met een groep van tien man op Schiphol. ,,Voor ons doen een klein gezelschap’’, vertelt de Lisserbroeker.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.