Veel schade na inbraak bij tafeltennissers Nieuw-Vennep

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Geen buit, wel een hoop schade. Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep werd, vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag, de dupe van een inbraak. ,,Bij ons valt niks te halen’’, zegt voorzitter Eric Wiesener.

Geen buit, wel een hoop schade. Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep werd, vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag, de dupe van een inbraak. ,,Bij ons valt niks te halen’’, zegt voorzitter Eric Wiesener.

Hij noemt de inbraak zinloos. Hoogstens hadden de daders wat snoep en drinken kunnen scoren. Maar zelfs dat namen ze, voor zover dat is na te gaan, niet mee.

De inbrekers sloopten een nooddeur van het clubgebouw aan de Zuiderdeef in Nieuw-Vennep om binnen te komen. De ijzeren balken voor de deur weerhielden ze daar niet van, vertelt Wiesener. Twee hekken om het gebouwtje, gelegen bij het evenemententerrein aan de Zuiderdreef, konden hen evenmin tegenhouden. Het clubgebouw ligt redelijk ver van de bewoonde wereld.

Rommeltje

Wiesener heeft maandagochtend, vanwege een gezellig weekendje weg, de schade nog niet kunnen bekijken en inventariseren. Maar van andere vrijwilligers van de club heeft hij dan al gehoord dat die groot is. ’s Avonds is de voorzitter een kijkje gaan nemen. Maar ook zonder de schade in ogenschouw te hebben genomen, is hij al kwaad op de nog onbekende daders.

Tijdens hun zoektocht naar iets van waarde vernielden de inbrekers onder meer keukenkastjes, een stalen kast en een tussendeur. Ook maakten ze van een deel van het gebouw een rommeltje; zo gingen kopjes en glazen aan diggelen. De inbraak werd ergens tussen donderdag 23 uur en vrijdag 17 uur gepleegd.

Inmidels is aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche deed afgelopen weekeinde onder meer sporenonderzoek, vertelt Wiesener.

Zijn vereniging werd al eens eerder gedupeerd door een inbraak. Maar dat was jaren geleden.

Wie iets verdachts heeft gezien rond het clubgebouw van Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan onder meer via tel. 0900-8844.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.