Uitslaande brand in Haarlem

Brand Briandlaan.© Rowin van Diest

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 3
Fokke Zaagsma
Haarlem

In Haarlem heeft maandagochtend een uitslaande brand gewoed in de woonvoorziening voor ouderen Huize Meerwijk aan de Briandlaan. Eén persoon is ter plekke behandeld na het inademen van rook.

Om 8 uur werd de brand gemeld. Er werd al snel opgeschaald tot zeer grote brand. De brand woedde in de bovenste, derde etage en sloeg over naar een tweede appartement.

De brand woedde in Huize Meerwijk: aanleunwoningen behorende bij seniorencomplex Nieuw Meerwijk.

De brandweer liet alle twintig seniorenwoningen ontruimen. Ze werden opgevangen  in de centrale ruimte van het gebouw. Er werden veel ambulances naar de Briandlaan gestuurd.

Na een half uur was de brand onder controle. Aan het einde van de ochtend konden de bewoners van zeventien huizen weer terug.

Twee appartementen zijn verwoest door de vlammen. Drie appartementen zijn onbewoonbaar verklaard, aldus de gemeente. Woningbouwvereniging Elan zoekt voor deze bewoners andere huisvesting.

Burgemeester Bernt Schneiders kwam ook even kijken en liet zich informeren door de mannen van de brandweer.

Door de brand was de Albert Schweitzerlaan lange tijd afgesloten voor het verkeer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer zoekt dat maandag uit, meldt de gemeente.

(App-gebruikers zien het fotoalbum hier)

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.