Vervolg is ongeïnspireerd, te lang en niet leuk

Eric le Duc

Ondanks luide protesten van haar oerconservatieve Griekse familie trouwde lelijk eendje Toula (Nia Vardalos) in ’My big fat Greek wedding’ met de vegetarische en niet-Griekse onderwijzer Ian (John Corbett). In het vervolg moet er wederom een bruiloftsaltaar versierd worden: de trouwakte van Toula’s ouders blijkt ongeldig. Maar er is meer: als dochter Paris aan de andere kant van het land wil gaan studeren, schrikt Toula zich rot. Ondertussen probeert vader Gus obsessief te bewijzen dat hij afstamt van Alexander de Grote.

Genoeg ingrediënten voor weer een hilarische multicultikomedie over de luidruchtige, vraatzuchtige en bemoeizieke familie Portokalos, toch? Helaas haalt deel 2 van regisseur Kirk Jones (’Waking Ned’, ’Nanny McPhee’) nergens de sprankelende lichtheid van het origineel. Deel 1 had ontwapenende charme, sympathieke personages en scherpe humor; het vervolg blinkt vooral uit in hysterie, stereotypen en platte grappen.

En zo is ’My big fat Greek wedding 2’ als een bruiloft waarop je naast die vervelende en onderbroekenlollige oom moet zitten: ongeïnspireerd, te lang en niet leuk. Maar ach, de kassa’s zullen ongetwijfeld weer keihard rinkelen. Want we zien oma Yiayia in lingerie over straat dansen en horen moeder Maria date-tips spuien: „Bescherm je poulaki, ogen open en knieën dicht.” Hoppa!

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.