Jacqueline de Hilster: Al dertig jaar van de menselijke maat

Richard Walraven
Hoofddorp

Dertig jaar ambtenaar burgerzaken. Het heeft Jacqueline de Hilster, een goedlachse verschijning, nog geen dag verveeld. Als het aan haar ligt, maakt ze de twintig jaar tot haar pensioen ook vol.

Waarom? ,,Mijn passie is om mensen blij te maken. Als ze aan de balie komen voor een reisdocument of geboorte en met een goed gevoel vertrekken. Het allermooiste is als de mensen komen met een vraag waarvan ze denken dat ik het niet kan oplossen en het dan toch lukt. Dat geeft zo veel energie."

De Hilster werkt drie dagen in de week, keurig verdeeld over drie werkplekken. Dinsdag in Nieuw-Vennep, woensdag in Hoofddorp en donderdag in Badhoevedorp. Het liefst werk ik op locatie in een van de servicecentra, want daar kun je alles doen. Die afwisseling maakt het aantrekkelijk. Maar een dag in de week in het raadhuis is ook weer fijn. Mijn collega’s kunnen me niet missen, zeggen ze. ’Als jij er bent, is iedereen vrolijk’, roepen ze steeds."

Het contact met de klant vindt ze toch het leukste. ,,Ik ben van de menselijke maat. Ik vind het wel jammer dat steeds meer digitaal gaat, al is dat natuurlijk wel logisch. Wat ik de mensen verder wil meegeven? Maak een afspraak als je komt, dat scheelt veel wachten."

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.