Belangengroep gehandicapten Haarlemmermeer zoekt voorzitter

Richard Walraven
Haarlemmermeer

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De nieuwe man of vrouw moet Bob Chevallerau opvolgen.

Chevallerau stapte onlangs op omdat hij actief in de politiek is geworden. Hij is sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart fractieassistent voor Eén Haarlemmermeer. ,,En dat is niet te combineren met een bestuursfunctie voor de BGH. Met name de voorzitter moet politiek onafhankelijk zijn want we willen geen belangenverstrengeling’’, aldus BGH-secretaris Andre Pijnaker, die de afgelopen maanden de functie van voorzitter heeft waargenomen.

Volgens Pijnaker is de belangenvereniging op zoek naar iemand die de BGH ’naar buiten toe goed kan presenteren’ en bij voorkeur de ’weg binnen de gemeente Haarlemmermeer’ goed kent.

Van de nieuwe voorzitter van de belangengroep wordt verwacht dat hij (of zij) verder één maal per week contact houdt met de medewerkers op kantoor, aanwezig is bij officiële gebeurtenissen en tien keer per jaar de bestuursvergadering leidt en voorbereidt.

Meer informatie op www.gehandicaptenhaarlemmermeer.nl of via de mail: andre.pijnaker@meerwaarde.nl.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.