Winterparade begint zaak tegen Winterparade

© Archieffoto: United Photos

AMSTERDAM

Theaterfestival De Parade heeft een kort geding aangespannen tegen de organisatie van De Amsterdamse Winterparade. De zaak draait om het gebruik van de naam 'Winterparade'. ,,Die naam gebruiken wij al zeventien jaar'', vertelt een woordvoerster van Mobile Arts, de organisatie achter het rondreizende theaterfestival.

In de laatste week van het jaar houdt Mobile Arts in de Amsterdamse Zuiderkerk een evenement dat WinterParade heet. Het is een mengeling van diner, theater, dans en muziek. Begin januari zijn nog drie voorstellingen in de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem.

De Amsterdamse in de RAI begint op 21 december en behelst onder meer een kerstmarkt, schaatsbaan en reuzenrad. De organisatie hoopt op een kwart miljoen bezoekers en zegt de situatie te betreuren.

Volgens Mobile Arts zoekt de tegenpartij qua uitstraling ,,heel erg de gelijkenis op met De Parade'', ook al erkent een woordvoerster dat het verder heel andere evenementen zijn.

Beide partijen gaan maandag nog een keer met elkaar praten. Komen ze er dan niet uit, dan volgt een dag later het kort geding.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.