Ruiter Tommie Visser dreigt met claim twee miljoen euro

Tommie Visser met Vingino in Hoofddorp, september 2013. United Photos, archieffoto© United Photos, archieffoto

Hein Flach
Vijfhuizen

De miljoenenclaim van ruiter Visser heeft zijn advocaat Luc Schelstraete dinsdag bekendgemaakt. Maandagmiddag heeft Schelstrate namens Visser beslag laten leggen op Vingino.

Die beslaglegging was op het nippertje. Het openbaar ministerie was diezelfde middag nog van plan om het paard terug te geven aan eigenares Margriet van Beelen.

VijfhuizenHet touwtrekken om het miljoenenpaard Vingino loopt hoogstwaarschijnlijk uit op een lange rechtszaak.

Tommie Vissers advocaat Luc Schelstraete stuurt aan op een bodemprocedure.

,,Om vier uur maandag zou de eigenares het paard komen ophalen bij de politie. Om kwart over drie kregen wij groen licht van de voorzieningenrechter in Haarlem om beslag te leggen op Vingino'', vertelt Schelstraete. In afwachting van de uitkomst van een civiele procedure blijft Vingino vooralsnog in bewaring op neutraal terrein van justitie.

Eigendomspapieren

Schelstraete benadrukt dat Tommie Visser in een eerder stadium geen eigendomspapieren kon tonen. ,,Het ligt anders'', zegt Schelstraete. ,,Het openbaar ministerie heeft maandag een brief gestuurd aan mij en de advocaat van mevrouw Van Beelen. In de brief staat dat het OM bij geen van de twee partijen 'betere rechten' heeft kunnen vaststellen. Ten tweede moet het OM het paard teruggeven aan diegene 'onder wie het strafrechtelijk in beslag is genomen'. Dat was mevrouw Van Beelen, want die was er donderdagavond mee op de openbare weg. Dat paard stond in de trailer.''

,,Wij hebben wel degelijk mede-eigendomspapieren getoond. Alleen, het OM kwam er niet uit. Beide partijen hebben waarschijnlijk gelijke rechten. Het OM heeft geen belang in handhaving van het beslag. Vingino is een duur object en dat brengt de nodige risico's met zich mee. Dus hebben ze het beslag opgeheven en als gevolg daarvan moest het terug naar degene onder wie het was aangetroffen. Ik zag dat aankomen en wilde voorkomen dat het paard onmiddellijk verkocht zou worden aan een derde. Dat het zich aan het blikveld van Visser zou gaan onttrekken. Vandaar mijn verzoekschrift om 'verlof' te krijgen op het beslag dat is gelegd op het paard Vingino.

Mijn cliënt heeft naast het terugkrijgen van het paard ook een financiële claim neergelegd van twee miljoen euro.

Dat is in het uiterste geval, als het paard niet terugkomt. Dat is door de rechtbank gehonoreerd.''

Regeling

,,Het lijkt erop dat we een bodemprocedure gaan beginnen. Dat gaat langer duren, maar ik ga overleggen met de andere partij of er een regeling kan komen.

Dat het paard getraind gaat worden door Tommie Visser zit er voorlopig waarschijnlijk niet in. Dat willen wij wel graag, maar dat zal de tegenpartij niet goed vinden.''

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.