Haarlemmermeers polderdichter krijgt veelzijdig podium

Bart Boele
Hoofddorp

De eerste polderdichter van Haarlemmermeer krijgt een uitgebreid podium in 2018 en 2019.

Een eigen bundel na twee jaar het ambt te hebben vervuld, maar ook posters met gedichten in wachtkamers en bushaltes, gedichten op een trottoirband en stoeptegels. De jury van de polderdichter ziet tal van mogelijkheden om de polderdichter een podium te geven en zijn werk in Haarlemmermeer te verspreiden.

,,Compliment voor dit initiatief, het is een fantastische mogelijkheid om de inwoners bij cultuur te betrekken’’, zegt cultuurwethouder Derk Reneman (VVD). Samen met oud-stadsdichter van Haarlem Sylvia Hubers en dichteres Meliza de Vries vormt hij de jury voor de benoeming van Haarlemmermeers eerste polderdichter op 31 januari 2018. Het Cultuurgebouw organiseert deze polder poetry battle.

Negen Haarlemmermeerders gaan de uitdaging aan om niet alleen met elkaar te concurreren, maar ook om twee jaar lang polderdichter te zijn en zelf of in opdracht gedichten te schrijven bij gelegenheden en historische gebeurtenissen in Haarlemmermeer. Dat kan variëren van ernstige bijeenkomsten als Dodenherdenking tot meer vrolijke, zoals de benoeming van een nieuwe burgemeester.

De kandidaten krijgen 29 januari allen dezelfde opdracht voor een gedicht, dat ze met ander werk de 31ste voordragen in de bibliotheek van Hoofddorp. De jury kiest dan de eerste polderdichter.

De negen kandidaten zijn Mirjam Noach, Wim Groenhart, Eric Zindel, Jack de Moor, Leo Richardson, Liesbeth Lichtendahl, Katja Verlaan, Caitlin Mosterd en Marlies van Ooijen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.