56 Bekeuringen bij roodlichtcontroles Parklaan in Haarlem

Leonie de Vries
Haarlem

De politie heeft tijdens roodlichtcontroles op de kruisingen Jansweg/Parklaan en de Kruisweg/Parklaan binnen ruim anderhalf uur tijd 56 bekeuringen uitgeschreven op woensdagochtend.

De opzet was om de verkeersveiligheid te verhogen op de kruisingen. Daarom werden fietsers en automobilisten gecontroleerd op het rijden door rood op beide kruisingen èn de bedoeling was ook om fietsers te controleren op het voeren van fietsverlichting. Aan de controles voor fietsverlichting kwam de politie echter nauwelijks toe (2 bekeuringen werden hiervoor uitgeschreven), omdat zij hun handen vol hadden aan het bekeuren van maar liefst 52 fietsers en 2 automobilisten die vaak roekeloos door het rode licht heen reden.

Heel opmerkelijk was dat opvallend veel fietsers kennelijk niet erg geïnteresseerd waren in hun eigen veiligheid: zij reden zonder te kijken, hard fietsend, door het rode verkeerslicht de kruising op, waar alweer snelverkeer reed...

De politie was hierbij getuige van diverse verkeersgevaarlijke situaties en heeft niet eens alle fietsers die door rood reden aan de kant kunnen zetten, vanwege het grote aanbod van roodlichtovertreders.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.