Speeltuin De Kleurentuin is populair

Lekker schommelen in De Kleurentuin.

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Gewapend met pan en pollepel, een emmer en fluiten trekken ze naar de nieuwe speeltuin achter Pier K. Voor deze ene keer mogen de Vennepse kinderen herrie maken. Ze doen mee aan de ’optrommeltocht’ naar de speeltuin aan de Elemastraat.

De kinderen weten de speelattributen al maanden te vinden, maar deze donderdagmiddag wordt de tuin officieel en feestelijk geopend. Ook wordt de naam ervan bekendgemaakt. Liefst zes kinderen mogen het podium op. Annebel Langedijk, Beaudine Broertjes, Eva Engelander, Lisa Traa, Mats Oomen en Myrthe Mesman bedachten allemaal dezelfde winnende naam. De speeltuin heet vanaf nu De Kleurentuin.

Tim (4) kwam afgelopen winter voor het eerst in de speeltuin, vertelt zijn moeder Belinde Hoogkamer. ,,Vier keer per week speelt hij hier wel.’’ Volgens zijn moeder verheugde Tim zich al de hele dag op de optrommeltocht. Met een pollepel en steelpan mag de kleuter lekker veel lawaai maken.

De speeltuin ligt in de Nieuwe Kom van Nieuw-Vennep. De buurtbewoners wilden graag zo’n voorziening, vertelt wethouder Tom Horn tijdens zijn toespraak. Lang geleden stagneerde de woningbouw in de Nieuwe Kom. Maar Horn hoopt dat die weer in beweging komt. ,,Ymere gaat hier hopelijk nieuwe huizen bouwen.’’ Ook wil de wethouder horeca die het gebied wat levendiger maakt.

De speeltuin leeft in elk geval bij de kinderen. Dat blijkt niet alleen uit de opkomst bij de feestelijke opening, maar ook uit het aantal jongens en meisjes dat meedeed aan de prijsvraag. Liefst 172 kinderen stuurden een naam in.

Het is dus De Kleurentuin geworden. De opa van Bram (4) en Hester van der Schuit (3) proeft de naam op zijn tong. De 76-jarige geboren en getogen Venneper gaat vaak mee naar de speeltuin. Bram wil daar elke dag wel naartoe, voetballen op het kunstgras vindt hij het leukst. Zijn zusje houdt het meest van schommelen.

De kinderen die de speeltuin geregeld bezoeken, komen niet alleen uit de buurt, zo blijkt al snel. Belinde en zoon Tim wonen aan de andere kant van de Venneperweg. Maar de nieuwe speeltuin trekt de kleuter meer aan dan de oude dicht bij huis.

Altijd toegankelijk

De Kleurentuin is 24 uur per dag toegankelijk. Wethouder Horn doet dan ook een oproep de speeltuin netjes te houden. Als de plichtplegingen achter de rug zijn, kunnen de kinderen eindelijk doen waarvoor ze gekomen zijn. Spelen! Al snel worden glijbaan, wip, schommel en kunstgrasveld bezet.

Eén jongetje heeft het minder naar zijn zin. De dreumes is zijn moeder kwijt en huilt tranen met tuiten. Gelukkig is daar een lieve mevrouw met haar microfoon. Zij maakt de kinderen niet alleen blij met de boodschap dat ze allemaal aan de limonade kunnen, maar helpt ook bij de zoektocht naar moeder.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.