Cruise and Dance verplaatst naar komend voorjaar

Cruise and Dance Haarlem wordt uitgesteld. Afbeelding van haarlem.cruiseanddance.nl

Cruise and Dance Haarlem wordt uitgesteld. Afbeelding van haarlem.cruiseanddance.nl

Leontien van Engelen
haarlem

Cruise and Dance, het van origine Amsterdam dance-evenement waarbij varen en dansen gecombineerd wordt, vindt niet volgende week zaterdag plaats. Het wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in de loop van het voorjaar van 2015.

De slechte weersvoorspellingen en de door de gemeente aangewezen locatie, maakten dat de organisatie niet kon garanderen dat het evenement naar behoren zou verlopen. Cruise and Dance is een evenement dat zowel per boot als via land bezocht kan worden.

Schoteroog

In de zoektocht naar een locatie waren gemeente en organisatie uitgekomen bij Schoteroog. Hier moet echter dermate veel worden aangepast, dat de productie erg kostbaar is. De tegenvallende weerspellingen in combinatie met de onbekendheid van Cruise and Dance onder het Haarlemse publiek, maakten dat de organisatie niet met zekerheid kon zeggen dat het evenement zou slagen.

In de komende maanden wordt gezocht naar opzet die goed past bij Haarlem, zodat het evenement volgend voorjaar wel een geslaagde eerste Haarlemse editie kan hebben.

Verlies nemen

Organisator Jeroen Spek: ,,In Amsterdam bestaan we al 13 jaar. Het publiek weet daardoor precies wat ze kunnen verwachten. Ook is het bootbezit onder jonge mensen in Amsterdam groter dan in Haarlem. Hoewel we in de aanloop voldoende kaarten hebben verkocht om een leuk feestje te hebben, konden we niet met zekerheid zeggen dat het echt een spetterend evenement zou worden. Dan is het beter om je verlies te nemen.''

Haarlemmers die al een kaartje hebben gekocht krijgen het bedrag voor hun ticket zo snel mogelijk teruggestort.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.