Harde aanpak racer in bus Connexxion

De R-netchauffeur die werd betrapt op te hard rijden. Particuliere foto

Leontien van Engelen
haarlem

Connexxion gaat chauffeurs van R-netbussen die te hard rijden en stoplichten negeren streng aanpakken. Het vervoersbedrijf komt in actie na klachten van reizigers en stevige kritiek van diverse gemeenteraadsfracties in Haarlemmermeer.

Chauffeurs op R-netbussen (de vroegere Zuidtangent) worden vanaf volgende week aan een speciale training onderworpen, kondigt Connexxion-woordvoerder Hendri Beltman aan. Hun rijgedrag zal ook extra in de gaten worden gehouden door de 'Mystery Guests' die geregeld meereizen.

Reiziger Christian Jansen fotografeerde de snelheidsmeter van de bus, waarop is te zien dat een R-netchauffeur tussen Haarlem en Hoofddorp ruim negentig kilometer per uur rijdt. Jansen: ,,Ik reis regelmatig met deze bus. Afgelopen maandag moest een chauffeur ook plotseling vol in de remmen bij Toolenburg in Hoofddorp, toen een jongen de busbaan overstak. Een oudere dame die ook in de bus zat, werd als het ware gelanceerd. Zij raakte gewond aan haar hoofd. Ook andere passagiers verloren hun evenwicht doordat de bus zo hard remde.''

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.