Tienduizend handtekeningen voor hond Djeno

Anouk Kragtwijk
Haarlem

Hond Djeno houdt de gemoederen op internet nog steeds bezig. De petitie ’Djeno verdient een thuis, niet de dood!’ heeft op www.petities24.com al bijna 11.000 ondertekenaars.

De petitie is opgezet door Albert de Gelder, oud-vrijwilliger van Dierentehuis Kennemerland, waar Djeno meer dan drie jaar verbleef. De Gelder liep wekelijks met de Akita-hond en vindt de conclusie van het asiel dat Djeno te agressief is en daarom een spuitje moet krijgen, onjuist. ,,Maar tot op heden is het mij niet gelukt om een gesprek aan te knopen met het dierentehuis. Ik hoop dat het door deze petitie wel lukt.’’ Hij is overweldigd door de vele handtekeningen. ,,Zelfs mensen in Duitsland en België tekenen.’’ De petitie wordt deze week overhandigd aan medewerkers van het hoofdkantoor van de Dierenbescherming, waar het asiel onder valt.

Een week geleden werd bekend dat het asiel een second opinion zal laten doen door een externe gedragsdeskundige, nadat er veel commotie was ontstaan over de aangekondigde dood van Djeno. Die gedragsdeskundige is de Dierenbescherming nu aan het zoeken, legt woordvoerder Dik Nagtegaal uit. ,,Dat gaat niet over één nacht ijs. We willen iemand vinden in wie veel mensen vertrouwen hebben, zodat er niet opnieuw veel commotie ontstaat.’’Zie www.petities24.com

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.