Bus blijft Hoofddorpse wijk Floriande slecht bedienen

Richard Walraven
Hoofddorp

De wijkraad van Floriande is blij met de toezegging van wethouder Derk Reneman om de verkeersveiligheid van Fanny Blankers-Koenlaan eerder te onderzoeken en aan te pakken. Maar de Hoofddorpse wijk blijft slecht bediend worden door het openbaar vervoer. ,,We zetten de strijd voort’’, aldus de wijkraad.

De wijkraad roept in een brief inwoners van Floriande die haar mening delen over de aanstaande nieuwe busregeling, zich te melden.

Straks verdwijnen buslijnen 168 en 268 en komt er een nieuwe zogenoemde hov-lijn over de Fanny Blankers-Koenlaan te rijden.

,,Zoals de vlag er nu bij hangt, worden de zuidelijke buurten, het Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand, het SKWA, honkbalcomplex Pioniers en seniorencomplex Aquaradius straks met lijn 169 een keer per uur ontsloten.’’

Voor de wijkraad is dat geen volwaardig alternatief (de bus rijdt bovendien niet in de avonduren en in het weekeinde).

Voor de veiligheid zou het volgens de raad bovendien beter zijn als de nieuwe hov-bus over de Bennebroekerweg zou rijden. Dat er op de Fanny Blankers-Koenlaan maatregelen moeten worden getroffen om de veiligheid te verbeteren staat volgens de raad buiten kijf.

In de brief kondigt de raad aan de strijd voort te zetten. ,,Als wijkraad blijven wij ons hard maken voor een volwaardig openbaar vervoer in Floriande-Zuid.’’

Om steunbetuigingen te verzamelen is een speciale Facebook-pagina opgestart.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.