Plannen voor nieuwbouw zorgcentrum Oldenhove

overveen

Eindelijk zit er schot in de nieuwbouwplannen van zorgcentrum Oldenhove in Overveen. De Stichting Sint Jacob - waaronder Oldenhove valt - gaat samen met de gemeente Bloemendaal de plannen uitwerken. In principe gaat het huidige gebouw uit de jaren zestig plat. Ervoor in de plaats komen groepswoningen voor dementerende ouderen, serviceappartementen voor lichte en zware zorg en een klein centrum voor wijkgerichte zorg.

Wanneer alles zijn beslag krijgt is nog niet bekend, maar manager Rob van der Hulst van Sint Jacob hoopt dat er rond 2015 een nieuw complex zal staan. Een ontwerper en ontwikkelaar moeten nog worden gezocht.

De nieuwbouw van Oldenhove speelt al jaren. Het gebouw is hopeloos gedateerd. De bewoners kunnen nauwelijks uit de voeten in hun kleine badkamers en keukens. Renovatie is geen optie, volgens Van der Hulst. ,,Het is in feite hetzelfde verhaal als met Overbos in Heemstede, dat straks ook wordt gesloopt en waar nieuw wordt gebouwd. De kosten van renovatie staan in geen verhouding tot nieuwbouw.''

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.