Strijd om publieksprijs Olifant naar hoogtepunt

Leontien van Engelen
haarlem

Nog tot en met aanstaande zondag kan er worden gestemd voor de publieksprijs van De Olifant 2015, de kunst- en cultuurprijs van deze krant.

De afgelopen weken zijn de genomineerden, kunstenaar Christine Peursum, directeur van het ABC Architectuurcentrum Gabriël Verheggen, platenbaas en producer Daan van Rijsbergen, acteur Bas Heerkens en de Stichting Gitaarlem - in de personen van Daan en Joost Speelman, Giel Beelen en Michael Struis - via interviews in de krant uitgebreider aan het publiek voorgesteld. En dat heeft duidelijk effect gehad. Op dit moment zijn al ruim 1000 stemmen uitgebracht.

Achterban

De genomineerden proberen ieder op hun eigen manier de achterban te mobiliseren vooral op hem, haar of hun te stemmen.

De Stichting Gitaarlem heeft via social media de fans diverse keren opgeroepen zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Op Facebook verloten zij zelfs een speciale Gitaarlem-taart onder hun stemmers.

Het ABC Architectuurcentrum gebruikt Twitter en de eigen site om directeur Gabriël Verheggen zoveel mogelijk te promoten.

En kunstenaar Christine Peursum gebruikt niet alleen Facebook, maar zij maakte en verspreidde eveneens een getekende oproep om vooral op haar te stemmen voor de publieksprijs.

Feestelijke avond

Vorig jaar werd de juryprijs toegekend aan Joost Pollmann en mochten de mannen van Chef’Special de publieksprijs in ontvangst nemen. Maandag 18 mei vindt in de Philharmonie tijdens een feestelijke avond voor de eenentwintigste keer de uitreiking van de publieks- en de juryprijs plaats. Het programma wordt tot die avond angstvallig geheim gehouden, maar het wordt weer een mooie avond.

Interviews

Lezers die hun stem uitbrengen of al uitgebracht hebben, maken kans op een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de feestelijke avond in de Philharmonie op 18 mei.

De interviews met de kanshebbers zijn hier terug te lezen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.