Politie zwijgt over onderzoek bij drukkerij Enschedé

Koninklijke Joh. Enschedé.

Haarlem

Politie en directie van gelddrukkerij Koninklijke Joh. Enschedé in de Waarderpolder hullen zich in stilzwijgen over een strafrechtelijk onderzoek bij de gelddrukkerij. Wel wordt erkend dat dit onderzoek, uitgevoerd door de dienst regionale recherche, loopt.

Crimesite.nl heeft het nieuws gebracht dat er gedurende twee jaar een grote hoeveelheid vijftig eurobiljetten uit de drukkerij zou zijn verdwenen. Het zou vooral gaan om 50 euro-biljetten met en zonder serienummer die door medewerkers zouden zijn meegenomen.

Een politiewoordvoerder bevestigt noch ontkent dat er sprake is van geldroof bij de Haarlemse drukker. ,,Het onderzoek loopt, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht.’’

Of het rechercheteam verdachten op het oog heeft, kan hij evenmin melden.

Joh. Enschedé drukt sinds jaar en dag alleen waardepapieren: bankbiljetten van allerlei valuta’s en postzegels. De drukkerij heeft ook orders voor het maken van euro’s.

Directeur Jos van Leeuwen van Enschedé hult zich eveneens in stilzwijgen. Hij kwam woensdag terug van een zakenreis en kwam tot de onaangename verrassing dat de diefstal op crimesite staat, die hij beticht van sensatiezucht. ,,Wij zijn een high-security bedrijf. Onderdeel daarvan is dat wij zeer terughoudend zijn met informatie.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.